Tijdens een les HTML en CSS hebben wij geleerd onze eigen website te bouwen op basis van deze twee talen. Hierbij moesten wij een website creƫren die voldeed aan de volgende eisen:

  • 5 pagina’s
  • 1 foto op iedere pagina
  • Een navigatie menu

Website

Ik wilde een website maken die mijn uiteindelijke portfolio zou gaan vormen. Daarom heb ik het menu ook hiernaar ingericht. Echter kwam ik er later achter dat het toch een betere keus was om het definitieve portfolio te bouwen in WordPress. Hier zijn namelijk meer mogelijkheden in voor mij op het moment.

Het bouwen van de website

Ik vond het erg leuk om deze opdracht uit te voeren, doordat ik al eerder ervaring had opgedaan in het bouwen van websites. Ik was dan ook vrij snel van start gegaan om een zo mooi mogelijk resultaat te boeken in een korte tijd. Zo was ik erg trots op het navigatie menu, doordat je er overheen kan ‘hoveren’ en dat hij onthoud op welke pagina je momenteel bent. Hoewel we veel hadden geleerd in een korte tijd tijdens de lessen, was ik graag nog iets verder de diepte in gegaan bij deze onderwerpen. Ik denk namelijk dat er nog veel meer te halen valt.

Bekijk hier het resultaat!