In de loop van mijn minor heb ik mij persoonlijk ontwikkeld op de verschillende gebieden binnen de Digital Marketing. Om hier een idee van te geven, heb ik hieronder twee mindmaps gemaakt over mijn kennis in het begin van de minor.

Daarnaast heb ik twee tests gedaan om mijn kennis op dit gebied te testen. Dit heb ik gedaan op de website van Sqillzer.

Mindmaps

 


Als je kijkt naar het verschil tussen de twee mindmaps is er direct zichtbaar, dat ik qua techniek het eigenlijk alles al kende. Dit heeft als reden dat ik in het verleden veel ervaring heb opgedaan met HTML, CSS, WordPress en Excel. Wat ook opvallend is, is dat onderwerpen als ‘customer journey’ niet heb benoemd in mijn eerste mindmap. Dit heeft als reden dat ik niet wist dat dit ook een onderdeel zou zijn binnen de minor. Ik heb namelijk al eens te maken gehad met vrijwel alle niet online marketing onderwerpen die we hebben gehad tijdens mijn studie. Tot slot heb ik tijdens alle ‘digital marketing’ en ‘digital marketing data’ onderwerpen vooral meer diepgang gehad. Ik wist namelijk bij een hoop van deze onderwerpen al iets, maar de echte diepgang mistte nog.Wanneer je klikt op een van de afbeeldingen zal deze worden vergroot.

Mindmap aan het begin van de minor

Mindmap aan het einde van de minor

Sqillzer test

 


Naast de mindmaps die wij hebben moeten formuleren, moesten we ook een tweetal ‘kennistests’ doen. Zoals eerder vermeld zijn deze aangeboden door het bedrijf Sqillzer. Dit is een specialist op het gebied van digital marketing kennis tests. Hoewel ik het idee had dat ik veel heb geleerd tijdens deze minor, is mijn cijfer van de twee tests hetzelfde. Ik heb tweemaal een 6.8 behaald! Ik denk dat ik de eerste keer geluk heb gehad, aangezien we enorm veel colleges, excursies en opdrachten hebben gedaan die mij hebben geholpen bij de test.De twee tests zijn hier te downloaden:
0-Meting Sqillzer test (begin van de minor)
1-Meting Sqillzer test (einde van de minor)