Introductie

Mijn naam is Joost Gerrits en ik woon in Tilburg. Ik ben van oorsprong een SEO specialist met al meerdere jaren ervaring. Dit deed ik voor een werkgever, maar ook voor mijn eigen klanten als ZZP’er. Sinds begin 2023 heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik begonnen met een Traineeship in de IT. Als persoon ben ik erg nauwkeurig, resultaatgericht en ambitieus. Mede doordat ik ook eigen klanten had, ben ik de afgelopen jaren veel gegroeid als professional.

Naast werken onderneem ik graag activiteiten met vrienden, vind ik het leuk om met mooie beelden te maken (en te editten) met mijn drone en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool.

Ervaring

Technisch Consultant

Apr. 2023 – Heden

Atabix, Arnhem

Atabix is een organisatie die helpt bij het digitaliseren van de overheid dankzij slimme oplossingen. Als technisch consultant implementeer ik de software van Atabix bij klanten, los ik technische problemen op en denk ik mee over slimme oplossingen voor complexere vraagstukken. Dit heb ik onder andere gedaan voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en het UWV.

Trainee Application/Software Engineering

Feb. 2023 – Feb. 2024

Educom Detacom, Eindhoven

Tijdens het Traineeship van Educom word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt als Developer. Je leert de fundamenten en structuren van programmeertalen, maar ook de denkwijze van een Developer. Tijdens deze Traineeship heb ik mij onder andere bezig gehouden met de talen PHP en Java.

Eigenaar

Okt. 2021 – Heden

Gerrits Media, Tilburg

Voor mijn eigen bedrijf, Gerrits Media, houd ik mij bezig met losse online marketing trajecten voor klanten. De werkzaamheden variëren van linkbuilding tot copywriting, maar ook technische vraagstukken. Het is mooi om te zien dat je door efficiënt te werken veel kunt bereiken in een korte tijd. Af en toe krijg ik ook aanvragen voor het bouwen van websites, deze projecten vindt u terug in mijn cases omgeving.

SEO Specialist

Mrt. 2020 – Jan. 2023

50five, Den Bosch

Binnen 50five houd ik mij dagelijks bezig met het organische verkeer. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de blogomgeving, kijken naar mogelijkheden om meer organisch verkeer te genereren, maar ook kijken naar mogelijkheden om het conversiepercentage te verhogen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor Google Ads, Affiliate Marketing en andere vormen van lead generatie. Bovendien kan ik ook uit de voeten met andere Adobe Premiere Pro en Photoshop voor het creëren van marketing assets.

Online Marketing

Sept. 2019 – Feb. 2020

MvH Media, Dongen

Bij MvH Media ben ik dagelijks bezig met zowel SEO als SEA. Hier komen alle aspecten van beide disciplines aan te pas. Denk bij SEO aan bijvoorbeeld content schrijven, linkbuilding en zoekwoordonderzoeken uitvoeren. Bij SEA zijn dit onder andere Ads testen en optimaliseren, campagnes opzetten, zoektermen uitsluiten en biedingen wijzigen.

Prestaties

Introduction to Data Analysis using Excel

Jun. 2017 – heden
Een certificaat voor het behalen van de cursus “Introduction to Data Analysis using Excel” bij het bedrijf edX.

Digital Marketing Minor

Jul. 2017 – heden
Een certificaat voor het behalen van de Digital Marketing Minor. Ik heb deze minor afgerond met een 8.

Educom Certificaat

Dec. 2023 – heden
Een certificaat voor het behalen van het Educom traineeship.

Vaardigheden

HTML & CSS

PHP

XML & JSON

Javascript

Java & C#

SEO

Google Analytics

WordPress

Adobe Premiere Pro

Adobe Photoshop

Referenties

Joost Zengers – Voormalig teamlead 50five