Curriculum Vitae

 

Samenvatting

Ik ben Joost Gerrits en woon in Tilburg. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding commerciële economie. Gedurende deze opleiding heb ik een interesse ontwikkeld voor de facetten van digital marketing. Dit heeft als gevolg gehad dat ik mijn focus nu heb liggen op dit vakgebied.

Ik heb in mijn totale loopbaan veel geleerd en ook al het een en ander bereikt. Zo heb ik een succesvolle buitenlandse stage afgerond in Brighton bij Cactus Language Training, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van talencursussen. Gedurende deze periode heb ik geleerd hoe het is om actief te zijn in het professionele werkveld en heb ik mijn comfortzone verlaten. Doordat het bedrijf relatief klein is, heb ik in korte tijd enorm veel verantwoordelijkheid gekregen als stagiair. Ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om mijzelf verder te ontwikkelen en ik heb een retentieplan mogen schrijven dat daadwerkelijk meerwaarde bood voor het bedrijf. Al met al was deze stage een succes!

Daarnaast ben ik afgestudeerd bij online marketing bureau RIFF. Hierbij heb ik mij verdiept in chatbots. Dit was een vrij innovatief onderwerp. Het leuke aan deze stage was dat ik een marketing draai moest geven aan een technisch onderwerp. Er was mij namelijk gevraagd hoe chatbots het beste konden worden geïmplementeerd in de Nederlandse markt.
Het was erg tof om zoveel te leren over een onderwerp waar op dat moment weinig over bekend was. Als ik opnieuw mocht kiezen zou ik zeker dezelfde keuze hebben gemaakt!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden, zowel op het hockeyveld als in de kroeg. Ik hockey vooral omdat ik er veel plezier in heb. Ik vind het belangrijk dat plezier voorop staat in elke keus die gemaakt wordt.

Ervaring

SEO Specialist & Video Marketeer

Maart. 2020 – Heden

50five, Eindhoven

Binnen 50five houd ik mij dagelijks bezig met het organische verkeer. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de blogomgeving, kijken naar mogelijkheden om meer organisch verkeer te genereren, maar ook kijken naar mogelijkheden om het conversiepercentage te verhogen. Daarnaast ben ik ook bezig met videomarketing, hierbij werk ik met onder andere Adobe Premiere Pro en Photoshop.

Online Marketing

Sept. 2019 – Feb. 2020

MvH Media, Dongen

Bij MvH Media ben ik dagelijks bezig met zowel SEO als SEA. Hier komen alle aspecten van beide disciplines aan te pas. Denk bij SEO aan bijvoorbeeld content schrijven, linkbuilding en zoekwoordonderzoeken uitvoeren. Bij SEA zijn dit onder andere Ads testen en optimaliseren, campagnes opzetten, zoektermen uitsluiten en biedingen wijzigen.

Business Development

Apr. 2019 – Sept. 2019

Hexspoor E-Fulfilment, Boxtel

Bij Hexspoor heb ik verschillende taken en projecten gedaan in deze korte overbruggingsperiode. Zo heb ik een MT Dashboard opgezet, maar ook verschillende werkzaamheden binnen het Finance en Sales team.

SEO Consultant & Web Developer

Juni. 2018 – April 2019

Maddox Media, Den Bosch

Bij Maddox Media ben ik dagelijks bezig geweest met de optimalisatie van websites. Hierbij had ik te maken met diverse aspecten van SEO, HTML en CSS. Tot slot kwam ik ook in aanraking met affiliate marketing.

SEO Consultant

Juni. 2018 – April 2019

Rocketeer Marketing, Den Bosch

In mijn rol als SEO consultant bij Rocketeer Marketing hield ik mij onder andere bezig met zoekwoordanalyses, linkbuilding, content marketing.

Graduation intern

Feb. 2018 – Mei 2018

RIFF, Den Bosch

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een strategisch marketingplan geschreven voor de implementatie van chatbots binnen de Nederlandse markt. Doordat er weinig bekend is omtrent dit onderwerp, is extern onderzoek essentieel. Een professionele en kritische houding zijn tevens belangrijk om een kwalitatief resultaat te boeken!

Ik kan met trots zeggen dat ik de stage heb behaald.

SEO Consultant Assistent

Okt. 2017 – Mei 2018

RIFF, Den Bosch

Het SEO team van RIFF ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden.

Studentcoach

Feb. 2017 – Feb. 2018

Fontys Hogescholen, Eindhoven

Als studentcoach begeleid je studenten van één of meerdere jaren onder je tijdens de projecten die zij uitvoeren. Zo voorzie ik studenten van feedback op de ingeleverde stukken, woon ik bijeenkomsten bij en geef ik cijfers aan studenten. Het is hierbij erg belangrijk dat ik mij kritisch en professioneel opstel.

Order picker

Mrt. 2017 – Okt. 2017

Hexspoor, Boxtel

Binnen Hexspoor ben ik werkzaam als order picker. Hierbij ligt de focus op efficiënt werken. Naast het picken van orders heb ik ook nog andere logistieke werkzaamheden.

Marketing Intern

Sep. 2016 – jan. 2017

Cactus Language Training, Brighton

Ik heb een succesvolle buitenlandse stage afgerond in Brighton bij Cactus Language Training, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van talencursussen. Gedurende deze periode heb ik geleerd hoe het is om actief te zijn in het professionele werkveld en ben ik mijn comfortzone verlaten. Doordat het bedrijf relatief klein is, heb ik in korte tijd enorm veel verantwoordelijkheid gekregen als stagiair. Ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om mijzelf verder te ontwikkelen en ik heb een retentieplan mogen schrijven dat daadwerkelijk meerwaarde bood voor het bedrijf. Al met al was deze stage een succes!

Prestaties

Introduction to Data Analysis using Excel

Jun. 2017 – heden
Een certificaat voor het behalen van de cursus “Introduction to Data Analysis using Excel” bij het bedrijf edX.

Digital Marketing Minor

Jul. 2017 – heden
Een certificaat voor het behalen van de Digital Marketing Minor. Ik heb deze minor afgerond met een 8.

Vaardigheden

Google Analytics

WordPress

Data-analyses

Datavisualisatie

HTML & CSS

Marketing

SEO

Google Ads