Op 1 mei kregen we een college over privacy, IE en ethiek. Dit was gegeven door Bart Wernaart, werkzaam op Fontys.

Opdracht

Het college werd afgetrapt met een ‘dirty little secrets’ opdracht. Hierbij werden twee minor-genoten aan elkaar gekoppeld, om vervolgens zoveel mogelijk gegevens van elkaar te achterhalen. Hoewel de uitkomsten van het research doen, minder uitgebreid waren dan gehoopt, was het een interessante opdracht.

Privacy

Hierna dook hij wat dieper in de theorie achter privacy. Zo gaf hij ons inzicht in het verschil in wetgeving tussen Europa en Amerika. Hierbij werd duidelijk dat Amerika een relatief open wetgeving heeft op het gebied van privacy ten opzichte van Europa. Het feit dat het verschil hierin zo groot is, zorgt voor de nodige problemen. Bedrijven als Facebook profiteren hier enorm van. Verder was er relatief veel herhaling van stof die we in het verleden hebben gehad op onze opleiding commerciƫle economie. Desalniettemin, was het een erg interessante les door de vele actuele voorbeelden die waren gebruikt.

Documentaire

Nadat hij wat had verteld over de theorie, liet hij ons een documentaire zien van Zembla over privacy. De documentaire is hier te vinden.

Ervaring

Ik vond het een erg interessant college, doordat we niet zo vaak stil staan bij onderwerpen als privacy. Ook de documentaire was erg aangrijpend. Ik vond dit college erg interessant en ik ben benieuwd hoe de toekomst van privacy eruit zal zien met datagiganten als Google en Facebook.