Het bedrijf Awin uit Amsterdam kwam een presentatie geven over affiliate marketing. Awin is een groot bedrijf met wel 15 kantoren over de hele wereld. Ze draaien programma’s in 180 landen met klanten van het bedrijven als bijvoorbeeld Tesco en Asos.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads. Bij Affiliate marketing gaat het om cost per mille.

Een voorbeeld van een affiliate marketing proces zou kunnen zijn:

  1. Je gaat naar fasionchick.nl.
  2. Je vindt je product.
  3. Daarna ga je door naar Zalando.
  4. Zalando ziet door middel van cookies dat je via fashionchick op de website bent gekomen.
  5. Als je het product koopt, zal Zalando fashionchick belonen. (bij de cookies zit er een tijdslimiet aan van 30 dagen. Als fashionchick binnen 30 dagen de consument door stuurt naar Zalando zal fashionchick beloond worden met 5% van het aankoopbedrag.)

Er zijn twee soorten mogelijkheden van affiliate marketing, namelijk een publisher of advertiser.

Een heel interessant concept wat gebruik maakt van affiliate marketing is kortingscodes.nl, dit bedrijf verstrekt kortingscodes aan consumenten en stimuleert zo de verkoop.

Conclusie

Het was een leuk college om te volgen, doordat ik in het verleden weinig kennis had over affiliate marketing. Het was vooral gaaf dat ze dit onderwerp redelijk concreet behandelde tijdens dit college, zoals het voorbeeld proces van affiliate marketing.

2 reacties op “College Affiliate Marketing

Reacties zijn gesloten.